Over fotograaf Coen Franken

Mijn foto
Zoeterwoude, Zuid holland, Netherlands
Coen Franken is een bijzondere fotograaf. Bijzonder omdat hij verder gaat dan het maken van een portretfoto. Deze fotograaf brengt verhalen waarin de mens centraal staat. U bent aan het juist adres om een professionele fotocollage te laten maken. Laat u inspireren door deze originele, niet-alledaagse en bijzondere fotografie.
Begin dit jaar was de St jan parochie in Zoeterwoude aan het orienteren voor een enorme wanddecoratie achter het altaar van ongeveer 10x10 meter. Ze wilden een soort fotocollage laten maken op basis van een historisch ontwerp.
Fotografie bestaande situatie in de kerk
Fotocollage laten maken: ontwerp wanddecoratie


Bijzondere fotografie - foto kerk van voor 1963

Ze vroegen mij om op basis van de voormalige situatie in de kerk (van voor de brand in 1963 toen de kerk nog meer dan 2x zo groot was als nu) een concept- fotocollage te maken ter orientatie. De keuze was een wandschildering of een fotografische afbeelding. Op de foto's zie je de situatie van voor 1963, de huidige situatie en hoe het er mogelijk met een foto of schildering uit zou komen te zien.

Het was echt een geweldig interessante klus die ik niet vaak zo heb. Zeker om wat meer van de zoeterwoudse historie te ontdekken. Met medewerking van oud-zoeterwoude heb ik allerlei foto's en informatie gekregen die ik goed kon gebruiken. Cocky de Bruijn heeft flink met me meegedacht.

Uiteindelijk heeft de parochie voor de wanddecoratie als wandbeschildering gekozen, waarbij niet de hele wand wordt beschilderd. Het idee dat ik had om met bijzondere fotografie veel lichtval en sfeer te werken is daardoor helaas komen te vervallen.

Met Pinksteren is de heropening van de kerk en is de wandschildering waar enkele maanden door een specialistisch bedrijf aan is gewerkt te aanschouwen!